In het project Livecommunicatie heeft een opdrachtgever een design challenge op het gebied van een live-ontmoeting. De student produceert een live-ontmoeting en voert deze uit, binnen de doelen en context van een maatschappelijke organisatie en verbindt hiermee diverse betrokkenen.
Het project is design-based opgezet. Dit houdt in dat samen met de opdrachtgever en de doelgroep ideeën worden ontwikkeld, getest en uitgevoerd. Er wordt als een team aan het project gewerkt en geprobeerd een zo goed mogelijk evenement neer te zetten. Het boek ‘Effectief eventmanagement’ van Lenny Kaarsgaren en de begeleiding van docenten geven handvaten om dit proces goed te doorlopen. In de lesplanning staat welke onderwerpen aan bod komen en op welke momenten er feedbacksessies zijn gepland.
De student werkt in samenwerking met drie/vier teamgenoten en de opdrachtgever aan een event. Binnen het project werkt de student op eigen wijze aan zijn professionele ontwikkeling en de kwalificaties plannen & organiseren en begeleiden & verbinden. Daarvoor stelt hij leerdoelen op, kiest daarbij passende taken en verzamelt feedback over zijn functioneren bij de mensen met wie hij samenwerkt.
Afronding: individueel portfolio met reflecties en bewijslast van de drie leeruitkomsten
De student is in staat zijn door middel van een eigen (projectmatige) planning, het doel van de opdrachtgever te realiseren binnen de gestelde randvoorwaarden en te anticiperen op eventuele veranderingen die zich tijdens het project voordoen (agile werken).
De student vervult een spilfunctie in het organiseren van het communicatieproces tussen de verschillende belanghebbenden.
De student vervult een spilfunctie in het organiseren van een event (met bijbehorende mediaproducties en een mediaplanning), waarmee de waarden van de opdrachtgever worden gecommuniceerd met de gebriefde publieksgroep(en).