Premasterscriptie

Code
PM-60
Soort
Cursus
Studielast
7,5ECTS
Voertaal
Nederlands
Periode
Periode 4 2023-2024
Coördinator
Gustaaf Bos

Met de thesis wordt het premaster traject van de UvH afgesloten en tonen studenten wat ze tijdens het bijna afgelopen academisch jaar hebben verworven aan zowel algemene academische vorming als aan specifieke kennis. Verder laten studenten zien dat zij onder begeleiding een eenvoudig wetenschappelijk literatuuronderzoek kunnen opzetten en uitvoeren. Dat wil zeggen dat zij wetenschappelijke publicaties kunnen opsporen en op kwaliteit kunnen beoordelen, dat zij analytisch en kritisch kunnen denken en dat zij schriftelijk kunnen communiceren over hun bevindingen.

Dit wordt gedaan met een beperkt, maar wel wetenschappelijk verantwoord onderzoek dat uitmondt in een thesis van minimaal 6000 en maximaal 7000 woorden. Daarin komt in kort bestek samen wat men in het premasterjaar heeft geleerd. 

De opzet van dit onderzoek is door studenten reeds geschreven tijdens het Research seminar PM-50, waarbij men begeleid is door middel van werkcolleges. Iedere student heeft een individuele begeleider, maar de feitelijke begeleiding vindt doorgaans in groepjes plaats om ruimte te geven voor onderlinge feedback. Naast de begeleider is er een examinator, die van een afstand meekijkt en eindverantwoordelijk is voor de beoordeling van de uiteindelijke thesis.

Na deelname aan dit onderdeel volgens de eisen kun je:

  1. Op wetenschappelijk verantwoorde wijze een elementair filosofisch en/of sociaalwetenschappelijk  literatuuronderzoek uitvoeren, dat een verkennend of vergelijkend karakter heeft; 
  2. Wetenschappelijke literatuur uit diverse disciplines systematisch verzamelen, analyseren en interpreteren;
  3. Een beargumenteerde redenatie opbouwen die op maatschappelijke relevante en wetenschappelijk verantwoorde wijze antwoord geeft op een onderzoeksvraag;
  4. Op grond van zelfreflectie over de eigen waarden, kwaliteiten en voorkeuren keuzes maken voor een vervolgstudie, toekomstige loopbaan en arbeidsmarkt.

Geen

Levensbeschouwelijke, arbeidsmarktgerichte en academische vorming
Studenten ontwikkelen academische basisvaardigheden en passen ze toe.

Korte toelichting samenhang andere onderdelen
De PM-scriptie is het sluitstuk van de Premaster waarin eerder gevolgde inhoudelijke en methodologische studieonderdelen samenkomen. Tevens is het een voorbereiding op de master.

Werkvormen
Zelfstudie, thesisbegeleiding

TitelStudielast
Premaster30ECTS
NaamRol
Gustaaf BosCoördinator
Gustaaf BosDocent