Extern onderwijs

Code
K-EXTERN
Soort
Leerlijn
Studielast
0ECTS
Keuzeonderdeel
Ja

Korte inhoudsbeschrijving

De master bevat een vrije keuzeruimte van 22,5 ECTS. Deze keuzeruimte kan worden ingevuld door: 

  • varianten van de studieonderdelen Beroepsvaardigheden; 
  • externe studieonderdelen op masterniveau aan een erkende universiteit in Nederland of aan een buitenlandse universiteit via een uitwisseling; 
  • studieonderdelen uit het curriculum van de master Zorgethiek en Beleid;
  • het vak ‘Ethische professionaliteit’(EP-BKS) uit de master Burgerschap en kwaliteit van samenleven;
  • een uitbreiding van de stage ter grootte van 7,5 ECTS; 
  • bijzondere UvH-studieonderdelen; Activiteiten in de UvH-organisatie (BZM-10), Assisteren bij UvH-onderwijs (BZM-20), Assisteren bij UvH-onderzoek (BZM-90)

Zoeken naar extern onderwijs
Je kunt de keuzeruimte gebruiken om voor jezelf nuttige, waardevolle, interessante of noodzakelijke aanvullingen op je programma te maken. Begin tijdig, minimaal een half jaar voordat je vrije ruimte start, met je oriëntatie op extern onderwijs. Dit is belangrijk omdat de intekentermijnen en inschrijfprocedures per universiteit en faculteit verschillen en vroeger kunnen zijn dan de intekentermijnen op de UvH. De toelatingseisen, mogelijkheid tot inschrijving als bijvakstudent, en ECTS verdeling verschillen ook per vak en per universiteit.

Je kan altijd een afspraak met de studieadviseur maken voor hulp bij het keuzeproces. Ook geeft de studieadviseur in de eerste periode een voorlichting over de vrije ruimte binnen de master.

Extern onderwijs aan andere universiteiten
Hier vind je een overzicht van de pagina over bijvakonderwijs van verschillende universiteiten:

Toetsing
Heb je het externe onderdeel afgerond vraag dan een officieel uitslagbewijs aan bij de externe universiteit. Op het bewijs moet ten minste de naam van het vak, de omvang (aantal ECTS) en het cijfer vermeld staan. Vraag de onderwijsinstelling om het bewijs rechtstreeks te versturen naar de Studentenadministratie. Bij ontvangst zullen wij zorgen dat het onderwijs wordt opgenomen in je pakket van examenonderdelen.

In de OER is bepaald aan welke eisen het externe onderwijs dat je wilt inbrengen in je pakket van examenonderdelen moet voldoen. De belangrijkste bepalingen zijn:

  • Externe studieonderdelen moeten behoren tot het curriculum van een erkende universiteit en minimaal op masterniveau zijn afgerond. De studieonderdelen moeten altijd een andere inhoud hebben dan, of een verdieping zijn van, het onderwijs van de masteropleiding Humanistiek.
  • De examencommissie beoordeelt of het betreffende studieonderdeel wordt opgenomen in de vrije ruimte van je opleiding. In geval van twijfel over het niveau of mogelijke overlap van het studieonderdeel, dient de student een verzoek in te dienen bij de examencommissie, alvorens zich in te schrijven voor het betreffende onderdeel.

Heb je vakken afgerond bij een andere universitaire studie vóór de start van de master Humanistiek? Dan kan je een verzoek indienen bij de Examencommissie om vrijstelling te krijgen van de vrije ruimte.

Bewijs Betaald Collegegeld
Om aan een andere universiteit vakken te kunnen volgen moet je je meestal inschrijven als bijvakstudent of als 'tweede studie'. Je hoeft daarvoor geen collegegeld te betalen als je kunt bewijzen dat je collegegeld aan de UvH betaalt. Daarvoor kun je een Bewijs Betaald Collegeheld (BBC) aanvragen via dit formulier

Vragen?

  • Voor vragen over de keuze van je onderwijs kan je terecht bij studieadviseur Inge-Marlies Bulsink
  • Voor vragen over de eisen omtrent het inbrengen van je vrije ruimte in je pakket en aanvragen Bewijs Betaald Collegegeld kan je terecht bij Gerard Linde.
  • Administratieve vragen over de vrije ruimte kan je terecht bij de Studentenadministratie.
TitelStudielast
Master Humanistiek180ECTS