Academische arbeidsmarktgerichte vaardigheden 2

Code
B2-AAV
Soort
Cursus
Studielast
7,5ECTS
Voertaal
Nederlands
Periode
Periode 1 2023-2024, Periode 2 2023-2024, Periode 3 2023-2024
Coördinator
Marco Otten

Het onderwijsonderdeel AAV2 omvat in het tweede bachelorjaar 2 practica. Ze zijn deels een vervolg op de vakken in bachelorjaar 1. Net als in het eerste jaar gaat het ook in het tweede jaar weer steeds om practica, met verplichte deelname en relatief veel contacturen per EC.

1. Gespreksvaardigheden (GV)

 In dit practicum oefen je met de pijlers van de gespreksvoering: horen, verstaan en uitwisselen van boodschappen. Tegen de kentheoretische achtergrond van de communicatie wordt gefocust op aspecten van ‘manipulatieve communicatie’ en ‘macht’.

2. Reflecteren (RF)

In dit practicum gaat het om drie vormen van reflectie: associatieve, systematische en evaluatieve. De thema’s sluiten aan op het Z2-programma. Er zal geoefend worden met reflectie op eigen morele waarden in het dagelijks leven.

Na afloop van deelname aan B2-AAV2 Academische Arbeidsmarktgerichte Vaardigheden 2 volgens de eisen kan de student:

1. Voldoen aan de doelstellingen en beoordelingscriteria voor de verschillende vakken binnen dit AAV onderdeel (eindtermen 3b,4b).

2. Verbindingen leggen tussen de in de verschillende AAV vakken behandelde vaardigheden kennis, literatuur en persoonlijke doelen (eindtermen 3b,4b).

3. Verbindingen leggen tussen de in de verschillende AAV vakken behandelde vaardigheden en kennis en minimaal 2 persoonlijk thema’s die een rol hebben gespeeld tijdens de AAV vakken (eindtermen 3b,4b).

4. Beschrijven wat je nog te leren hebt als humanisticus (eindterm 5).

Verplicht: B1-AAV1

Levensbeschouwelijke, arbeidsmarktgerichte en academische vorming

Dit studieonderdeel is zowel academisch en levensbeschouwelijk als arbeidsmarktgericht van karakter.

- Waar het oefenen van de vaardigheden betreft zowel academische als arbeidsmarktgerichte vorming; arbeidsmarktgericht in het bijzonder bij het onderdeel arbeidsmarktoriëntatie;

- Levensbeschouwelijke vorming vindt deels plaats in de reflectie op deze vaardigheden.

Korte toelichting samenhang andere onderdelen

De studenten verwerven in dit tweedejaars studieonderdeel gevorderde vaardigheden voor de humanistiek. Deze vaardigheden (waaronder reflecteren en gespreksvaardigheden) kunnen worden toegepast in andere studieonderdelen binnen Ba2 en vormen de opmaat tot AAV3 waar sprake is van verdere verdieping en verbreding van deze vaardigheden.

Werkvormen

De plenaire theoriebesprekingen beogen overdracht en verdieping van kennis en inzicht. De practica zijn bedoeld voor verwerking en praktische toepassing van de stof en het aanleren van vaardigheden.

Voor de voorbereiding en deelname aan de colleges en practica wordt van studenten een grote mate van zelfwerkzaamheid gevraagd. Tegelijkertijd reiken de hoorcolleges en practica de studenten ook middelen aan tot het ontwikkelen van een meer autonome, zelfsturende (beroeps- en) studiehouding.

TitelStudielast
Bachelor Humanistiek180ECTS
TitelToetsvormStudielastPeriodeVerplicht
Interculturele Vaardigheden jaar 21,88ECTSJa
Reflecteren jaar 21,88ECTSJa
Gespreksvaardigheden jaar 21,88ECTSJa
Portfolio AAV jaar 21,88ECTSJa
NaamRol
Marco OttenDocent
Bianca LugtenDocent
Jantine MaaskantDocent
Sylvie de KubberDocent
Marco OttenCoördinator