De module B3-HUM6 is een direct vervolg op B3-HUM5. Studenten hebben B3-HUM5 afgesloten met een door de gastorganisatie goedgekeurd onderzoeksvoorstel. In B3-HUM6 staat de uitvoering van dat onderzoek centraal. De studenten onderzoeken een vraagstuk waar de gastorganisatie advies bij nodig heeft. Door in een team samen te werken aan een onderzoek voor deze gastorganisatie verdiepen studenten hun inzicht in de werking van publieke organisaties. Net zoals B3-HUM5 kent B3-HUM6 een praktische en theoretische leerlijn:
De praktische leerlijn
De theoretische leerlijn
De module is zo opgezet dat de keuze en bespreking van literatuur nauw aansluit op en relevant is voor het uit te voeren opdrachtonderzoek. Het vak wordt afgesloten met een gezamenlijk onderzoeksverslag van het team, een presentatie voor de gastorganisatie en een schriftelijk tentamen.
Na afloop van deelname aan B3-HUM6 Humanisering en de Publieke Sector 2 volgens de eisen kan de student:
Verplicht: Bachelor leerjaar 1.
Levensbeschouwelijke, arbeidsmarktgerichte en academische vorming
B3-HUM6 bereidt voor op de arbeidsmarkt door veelvuldige oefening in overleggen met een opdrachtgever, beoordeeld worden op resultaat door een externe partij en door meer inzicht in het reilen en zeilen van een publieke sectororganisatie.
Korte toelichting samenhang andere onderdelen
In B3-HUM6 voeren studenten het onderzoek uit dat zij tijdens B3-HUM5 ontwikkeld hebben. B3-HUM6 doet net als B3-HUM5 een beroep op de onderzoeksvaardigheden die studenten in de eerstejaars modules B1-ONDZ1 en B1-ONDZ2 aangeleerd hebben. Inhoudelijk bouwt B3-HUM6 voort op theorieën over in- en uitsluiting die centraal stonden in B1-HUM2 en theorie over humanisering die behandeld is in B2-ZIN3. Een goed begrip van ethiek (opgedaan in B2-HUM4) is nodig voor het analyseren van ethische dilemma’s van professionals.
Werkvormen
Hoorcolleges en werkgroepen.