Master Thesis

Code
ZEB-70
Soort
Cursus
Studielast
15ECTS
Voertaal
Nederlands
Periode
Periode 3 2023-2024, Periode 4 2023-2024
Coördinator
Inge van Nistelrooij

Thema’s en onderwerpen welke aan bod komen zijn afhankelijk van gekozen thema en de probleem- en vraagstelling. Voorbeelden van afstudeeronderzoeken zijn te vinden via deze link.

Na deelname kunnen volgens de eisen student:

  1. Een zorgethische probleem- en doelstelling ontwikkelen (eindtermen 1, 2).
  2. Zelfstandig een onderzoeksopzet van zorgethische aard ontwikkelen en daarbij de passende methodologie kiezen (eindtermen 1, 2).
  3. Zelfstandig een wetenschappelijk zorgethisch onderzoek verrichten van filosofische en/of kwalitatief empirische aard (eindtermen 1, 2).
  4. De bestudeerde thematiek interpreteren in een zorgethisch referentiekader en een onderbouwde visie geven door de conclusies te becommentariëren vanuit zorgethische literatuur (eindtermen 3, 4).
  5. De sterkte van de eigen ingenomen positie beargumenteerd evalueren door argumenten te formuleren die de eigen positie kritiseren (eindtermen 3, 4).

Verplicht: 30 ECTS master ZEB afgerond

AuteurTitelPrijsISBNVerplichtExterne url
Oost, H., Markenhof, A.Een onderzoek voorbereiden€ 32,609789055746484JaBekijken

Levensbeschouwelijke, arbeidsmarktgerichte en academische vorming
De competentie om zelfstandig voor zorg- en welzijnspraktijken zorgethisch onderzoek te doen, op basis van een probleemstelling; de competentie om daar begrijpelijk over te communiceren jegens vakgenoten, beroepsbeoefenaren en op het openbare forum; de competentie tot kritische en samenhangende reflectie: deze vormen samen de gevraagde vorming binnen dit vak.

Korte toelichting samenhang andere onderdelen
Verwerking van inhouden van voorafgaande studieonderdelen ZeB.

Werkvormen
Introducerende bijeenkomst (in periode 2), zelfstudie. Individuele begeleiding en/of begeleiding in kleine groepjes. Eventueel deelname aan bibliotheekpractica.

Relatie onderwijs-onderzoek
Zelfstandig onderzoek doen gerelateerd aan onderzoekslijnen van de groep zorgethiek, conform themalijst en lijst van zorg- en welzijnsinstellingen die daartoe met de groep zorgethiek een samenwerking hebben.

Mogelijkheid tot specialisatie
Keuze van onderzoeksthema uit zorg- en welzijnspraktijken.

TitelStudielast
Master Zorgethiek en Beleid60ECTS
NaamRol
Inge van NistelrooijCoördinator